10 نوع سنسور برتر در اینترنت اشیاء و کاربردهای آنها

10 نوع سنسور برتر در اینترنت اشیاء و کاربردهای آنها

Dspworld.ir

10 نوع سنسور برتر در اینترنت اشیاء و کاربردهای آنها

زمان مطالعه: 5 دقیقه
امروزه سنسورها همه جا هستند. به لطف انقلاب گوشی های هوشمند، طیف وسیعی از سنسورهای مورد استفاده در لوازم الکترونیکی مصرفی و همچنین کاربردهای صنعتی در دهه گذشته با کاهش قیمت چشمگیری روبرو شده اند. و با حضور روزافزون اینترنت اشیا در زندگی روزمره ما، اکنون بیش از هر زمان دیگری مورد استفاده قرار میگیرند.

فهرست مطالب

10 نوع سنسور برتر در اینترنت اشیاء و کاربردهای آنها چیست؟من قصد دارم 10 حسگر برتر اینترنت اشیاء را که احتمالاً با آنها در طی فعالیت های خود  در زمینه IOT برخورد می کنید را برای شما معرفی کنم .همچنین مثالهایی از کاربردهای آنها در دنیای واقعی ذکر خواهم کرد همراه ما باشد.

سنسورهای دما :

در گذشته، سنسورهای دما مورد استفاده در اینترنت اشیا برای سیستم‌های گرما، تهویه و تهویه مطبوع (HVAC)، یخچال‌ها و سایر دستگاه‌های مشابه مورد استفاده برای کنترل محیطی مورد استفاده قرار می‌گرفتند. با این حال، ظهور اینترنت اشیاء نقش آن را گسترش داده است. امروزه می‌توانید سنسورهای دما را در صنایعی مانند تولید و کشاورزی و مراقبتهای پزشکی نیز پیدا کنید.

چگونه از این سنسورها در صنایع استفاده می شود؟ در فرآیند تولید، ماشین‌ آلات زیادی وجود دارند که هم به اندازه گیری دمای محیط خاص و هم به دمای دستگاه خاصی نیاز دارند. استفاده از حسگر دمای اینترنت اشیاء تضمین می کند که هر دوی اینها بهینه باقی می مانند.

وقتی صحبت از صنعت کشاورزی می شود، دمای خاک برای رشد محصول بسیار اهمیت پیدا می کند. پیش از این نظارت بر این یک فرآیند به صورت دستی و بسیار خسته کننده بود. اکنون با پیشرفت تکنولوژی، سنسورهای دما نظارت و کنترل از راه دور را از طریق یک برنامه IoT آسان تر می کنند. استفاده از روشهای مدرن به  تولید انبوه گیاهان کمک شایانی میکند.

شرکتهای زیادی سنسورهای دما با کاربردهای IOT تولید میکنند که چند نمونه از شناخته شده ترین آنها شرکتهای زیر هستند :

سنسورهای فشار :

سنسور فشار در حوزه اینترنت اشیاء به هر وسیله ای که فشار را حس کرده و بتواند آن را به سیگنال الکتریکی تبدیل کند گفته میشود. سطح ولتاژ داده شده توسط سنسور به سطح فشار اعمال شده بستگی دارد.

این حسگرها سیستم‌های اینترنت اشیا را قادر می‌سازند که سیستم‌ها و دستگاه‌هایی را که تحت فشار هستند، نظارت کنند. اگر انحراف از محدوده فشار استاندارد وجود داشته باشد، دستگاه مشکل را به مدیر اطلاع می دهد.

سنسورهای فشار معمولاً در کاربردهای مدیریت منابع آب و یا سیستم های گرمایش یافت می شوند و استفاده می شوند. این کاربرد به این دلیل است که آنها به راحتی می توانند هر گونه نوسان یا افت فشار را تشخیص دهند. با این حال، سنسورهای فشار در صنعت تولید نیز استفاده می شوند.

با استفاده از فشار مناسب شما میتوانید انواع فشار چه مکانیکی چه پنوماتیکی چه فشار هوا هم به صورت دینامیک و هم به صورت استاتیک  را اندازه گیری نمایید.

سنسورهای فشار هوا استفاده بسیار گسترده و حیاتی در صنایع پروازی دارند.

در ادامه میتوانید لیست چند شرکت مطرح تولید کننده سنسورهای فشار را مشاهده نمایید.

شتاب سنج ها :

وظیفه شتاب‌سنج، اندازه گیری شتاب یک شی میباشد و توسط آن میتوان  شتاب یک جسم را تشخیص داد یا حس کرد. به عبارت دیگر، نرخ تغییر سرعت یک جسم نسبت به زمان.

بیشتر شتاب سنج های موجود از تکنولوژی MEMS برای اندازه گیری شتاب استفاده میکنند.

اندازه گیری شتاب و استخراج داده های موردنیاز با دقت بالا به خاطر ماهیت مکانیکی سنسورهای MEMS کاری پیچیده و نیازمند محاسبات بسیاری میباشد. در نتیجه طراحی و ساخت یک شتاب سنج با دقت بالا دارای ارزش افزوده زیادی خواهد بود.

علاوه بر شتاب، شتاب سنج می تواند تغییرات گرانش را نیز تشخیص دهد. کاربردهای معمول شتاب‌سنج‌ها در اینترنت اشیا شامل گام‌سنج‌های هوشمند و نظارت بر ناوگان رانندگی است. با این حال، در حال حاضر در میلیون ها دستگاه از جمله گوشی های هوشمند وجود دارند.

همچنین می توان از آنها برای محافظت در برابر سرقت استفاده کرد. اگر جسمی که باید ثابت باشد حرکت کند، شتاب‌سنج‌ها به سیستمی که در آن استفاده می‌شود هشدار می‌دهند.

از جمله تولید کنندگان مطرح سنسورهای شتاب سنج میتوان شرکتهای زیر را نام برد.

سنسورهای مجاورتی :

حسگرهای مجاورتی، اشیایی را که در نزدیکی حسگر قرار دارند، بدون تماس تشخیص می دهند. روشی که این کار را با آن انجام میدهند، انتشار میدان های الکترومغناطیسی یا پرتوهای تابش مانند فروسرخ است.

این سنسورهای پرکاربرد در اینترنت اشیاء اغلب در صنعت خرده فروشی یافت می شوند. دلیل آن اینست که آنها می توانند حرکت و ارتباط بین مشتریان و محصولی که ممکن است به آن علاقه مند شوند را تشخیص دهند. در عوض، کاربر می تواند از هر تخفیف، پیشنهادات ویژه یا محصولات مشابهی که در نزدیکی سنسور قرار دارد مطلع شود.

سنسورهای مجاورت همچنین ممکن است در پارکینگ‌های مراکز خرید، استادیوم‌ها یا فرودگاه‌ها برای نشان دادن مکان‌های پارک موجود نیز استفاده شوند.

شرکتهای معتبر تولید کننده سنسورهای مجاورتی را در زیر میتوانید بررسی کنید.

سنسورهای رطوبت سنج:

سنسورهای رطوبت در IoT میزان بخار آب موجود در هوا را اندازه گیری می کنند. از نظر علمی، رطوبت نسبی (RH) را اندازه گیری می کنند.

این نوع سنسور معمولاً به همراه  حسگرهای دما هنگامی که یک فرآیند تولید به شرایط کاری بهینه و کامل نیاز دارد استفاده می شود.

سنسورهای رطوبت معمولاً در سیستم های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع (HVAC) یافت می شوند .همچنین در محیط خانه و هم در محیط های تجاری. با این حال، مراکز هواشناسی نیز از آنها برای گزارش و پیش بینی آب و هوا استفاده می کنند.

شرکتهای معتبر تولید کننده سنسورهای رطوبت که میتونم نام ببرم رو در زیر لیست کردم.

سنسور تصویر :

حسگرهای تصویر IoT برای تبدیل تصاویر به سیگنال های الکترونیکی استفاده می شوند. سپس دیتاهای دریافتی یا نمایش داده می شوند یا به فایل های الکترونیکی تبدیل و ذخیره می شوند.

بیشترین استفاده از سنسورهای تصویر در دوربین های دیجیتال و ماژول های وای فای اینترنت اشیا است.

استفاده از دیتای سنسورهای تصویر نیازمند پردازش تصویر میباشد. این سنسورها در کاربردهای اینترنت اشیاء صنعتی (IIOT) و هوش مصنوعی اشیاء (AIOT)  به شدت مورد توجه و استفاده میباشند.

در زیر نام تعدادی از  تولید کننده های سنسورهای تصویر آورده شده است.

سنسور اندازه گیری سطح :

سنسورهای سطح برای تشخیص سطوح انواع خاصی از اشیاء و در واقع مواد استفاده می شوند. این مواد شامل مایعات، مواد دانه ای و پودرها می شود.

همانطور که قابل تصور است، این نوع سنسورها کاربردهای مفیدی دارند و در بسیاری از صنایع و کاربردهای مختلف استفاده می شود. این کاربردها شامل:

تولید روغن
تولید نوشیدنی
تولید مواد غذایی
تصفیه آب

تعدادی از تولید کننده های سنسورهای سطح در زیر لیست شده اند.

سنسور گاز :

سنسورهای گاز تغییرات هوا را کنترل و تشخیص می دهند. این حسگرها برای ایمنی ما حیاتی هستند زیرا قادر به تشخیص وجود گازهای بالقوه مضر یا حتی سمی هستند.

سنسورهای گاز بیشتر در تحقیقات معدنی، نفت و گاز و شیمیایی استفاده می شود. با این حال، حسگرهای گاز نیز در اکثر خانه ها از طریق آشکارسازهای دی اکسید کربن شناخته میشود.

تعدادی از تولید کننده های سنسورهای گاز در زیر لیست شده اند.

سنسورهای مادون قرمز :

یک سنسور مادون قرمز – که به عنوان سنسور IR شناخته می شود – ویژگی های محیط اطراف خود را اسکن و حس می کند. این کار را با گسیل یا تشخیص اشعه مادون قرمز انجام می گیرید. علاوه بر این، این حسگرهای اینترنت اشیا قادر به اندازه گیری گرمای خارج شده از اجسام نیز هستند.

سنسورهای مادون قرمز را می توان برای چندین کاربرد مختلف اینترنت اشیا استفاده کرد.با این حال، رایج ترین استفاده از آنها در صنعت مراقبت های بهداشتی می باشد. به عنوان مثال، سنسورهای مادون قرمز را می توان برای نظارت بر جریان خون یا فشار خون استفاده کرد.

تعدادی از تولید کننده های سنسورهای مادون قرمز در زیر امده است.

سنسورهای آشکارساز حرکت :

این سنسورنباید با سنسورهای مجاورت اشتباه گرفته شود، سنسورهای تشخیص حرکت برای تشخیص حرکت فیزیکی در یک منطقه خاص استفاده می شوند.

واضح ترین استفاده از این سنسور در صنعت امنیت است. کسب و کارها از حسگرهای تشخیص حرکت در مناطقی که نباید حرکتی وجود داشته باشد استفاده می کنند. حسگر وارد می شود و در صورت وجود هر نوع حرکتی به مدیر سیستم – یا نگهبان امنیتی – هشدار می دهد.

علاوه بر امنیت، این حسگرهای اینترنت اشیا را می‌توان در بسیاری از دستگاه‌های ساختمان‌های تجاری مدرن نیز یافت. این شامل:

تعدادی از تولید کننده های سنسورهای مادون قرمز در زیر امده است.

گیت های تردد خودرو
سینک اتوماتیک، خشک کن دست، و حوله پخش کن
سیستم های مدیریت انرژی

اتاق های سرور

ممنون که تا انتهای این مقاله با ما بودید.

پیج ما را در اینستاگرام دنبال کنید و از انتشار جدیدترین مقالات زودتر از بقیه با خبر شوید.